marcin
Początkujący Użytkownik Roweru
Liczba postów: 215
|
RE: świecące wentyle
5 km/h? Przecież traktor chyba szybciej jedzie...
Wydaje mi sie że juz wszystko masz to co jest potrzebne do nocnej jazdy o ulicy...
|
|
| 04-04-2011 22:00 |
|
stemael
Liczba postów: 309
|
(04-04-2011 21:39)agniecha napisał(a): W związku z tym, że będe dośc sporo poruszać się po trasie po ciemku, chciałam się dobrze oświetlić. mam kamizelkę, lampki (kask, rower) a w sklepie podrzucili mi pomysł świecących wentyli. No i za 8 zł kupiłam sobie takowe. No i fajnie to wygląda w nocy, ale żeby świeciło trzeba jechac nie szybciej niż 5 km/h Przy wyższych prędkościach siła odśrodkowa oszukuje grawitację i wentylki gasną
Czy jest coś poza kamizelką i standardowym oświetleniem co dobrze sprawdza się w nocnej jeździe po szosie i co możecie polecić?
Agniecha, a patrzyłaś czy nie ma przeróbek na studentpotrafi.pl? 
A tak serio: w instrukcji napisali coś o tym, że działają tylko podczas ślimaczej jazdy?
Może trzeba je wymienić, bo ja nie raz widziałem na mieście chłopaków naginających dużo szybciej ze świecącymi nakrętkami na wentyle.
Mam korbę na kwadrat, wolnobieg, v-breaki i jakoś nie narzekam.
|
|
| 04-04-2011 23:22 |
|
marcin
Początkujący Użytkownik Roweru
Liczba postów: 215
|
agniecha będę cie wypatrywał z tymi świecącymi wentylami 
Ja może też sobie kupie ale jedni mówią że jest to legalne a drudzy z kolei że nie więc jak to jest?
Widziałem na allegro te wentyle to 1.99zł za sztuke a koszt przesyłki to 12zł to sie trochę nie opłaca... żeby sie opłacało to bym musiał wziąść jakies 10-20 sztuk.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2011 6:30 przez marcin.)
|
|
| 05-04-2011 6:25 |
|
rafi
Liczba postów: 617
|
Ja takie miałem tylko tyle,że one były na baterie i trzeba je było co raz włączać,teraz leżą w domu,bo się blaszka wyrobiła i musiałbym wozić ze sobą śrubokręt,żeby je załączać,są jeszcze takie które zaczynają świecić jak zaczyna kręcić się koło,ale osobiście już ich nie szukałem na necie,ale po Elblągu widziałem przynajmniej dwie osoby które miały tego typu gadżet tylko tyle,że tam było z osiem diód połączonych kabelkiem od jednej i do kolejnych,następnie do włącznika a następnie do baterii,jeżeli chciałabyś takie jak Ja miałem to znajdziesz je na Łęczyckiej w sklepie z gadżetami do tuningu samochodów,tylko na samochodowy wentyl.
|
|
| 05-04-2011 9:26 |
|
kbialy2002
Apokalipsa
Liczba postów: 763
|
|
| 06-04-2011 7:04 |
|
stemael
Liczba postów: 309
|
Mam korbę na kwadrat, wolnobieg, v-breaki i jakoś nie narzekam.
|
|
| 06-04-2011 11:18 |
|
Jester
Modstapo
Liczba postów: 356
|
|
| 06-04-2011 12:04 |
|