Odpowiedz 
ELBLĄSKI ALLEYCAT
MARECKI Offline
VIP
Elita

Liczba postów: 1,166
ELBLĄSKI ALLEYCAT
Prezydent Elbląga Grzegorz Nowaczyk

oraz

firma ubezpieczeniowa
[Obrazek: ae26033e2b6b6722m.jpg]

zapraszają na XV edycję Elbląskiego Alleycata , czyli jazdę na orientację po Elblągu.

Impreza nosi nazwę ELBLĄSKI ALLEYCAT.

Regulamin:

1.
Celem imprezy jest możliwość rowerowej zabawy połączonej ze sprawdzeniem znajomości topografii miasta oraz spędzenie czasu na świeżym powietrzu.

2.
W wyścigu biorą udział osoby pełnoletnie, które startują na własną odpowiedzialność lub niepełnoletnie za pisemną zgodą swoich rodziców lub opiekunów.

3.
Impreza jest ubezpieczona w zakresie NNW przez firmę ubezpieczeniową Ergo Hestia, która jest też sponsorem nagród dla uczestników.

4.
Wyścig odbywa się na terenie Elbląga przy nieograniczonym ruchu drogowym.
Uczestnicy zobowiązani są do bezwzględnego przestrzegania przepisów i zasad bezpieczeństwa w ruchu drogowym.

5.
Zgłoszenia uczestnictwa przyjmowane są na adres e-mail: marek.kamm@umelblag.pl , telefonicznie: 55 239-31-12 lub osobiście w pokoju 100 Urzędu Miejskiego.

6.
W przypadku zgłoszenia drogą e-mail podajemy w tytule zgłoszenia "ELBLĄSKI ALLEYCAT " oraz: imię, nazwisko i rok urodzenia. Można też podać pseudonim, który będzie umieszczony na szprychówce. W przypadku niepodania pseudonimu na szprychówce będzie umieszczone imię i nazwisko.
Potwierdzeniem udziału w imprezie będzie zwrotny e-mail od organizatora z nadanym numerem startowym.

7.
Termin zapisów upływa 15 września 2011 r.

8.
Po zakończeniu zapisów zostanie ogłoszona lista startowa na forum rowerowym http://www.rowerowe.elblag.pl oraz na stronie http://www.umelblag.eu

9.

Udział w imprezie jest bezpłatny. Każdy z zapisanych uczestników otrzyma mapę Elbląga z zaznaczonymi punktami kontrolnymi, pamiątkową szprychówkę oraz kartę kontrolną.

10.
Kolejność zdobywania punktów kontrolnych jest dowolna (scorelauf). Podstawową zasadą jest znalezienie WSZYSTKICH punktów kontrolnych i ich opisanie na karcie. Przyjazd na metę z ominięciem chociażby jednego punktu kontrolnego skutkuje dyskwalifikacją zawodnika i nieklasyfikowaniem go.

Start na trasę 17 września 2011 o godzinie 12.00 z Placu Jagiellończyka.

Uczestnicy startują na wyraźny sygnał organizatora!

Zwycięzcą Alleycata zostanie ta osoba, która poprawnie opisze WSZYSTKIE punkty kontrolne i najszybciej dotrze na metę, a kartę kontrolną wręczy sędziemu do ręki na mecie na Placu Jagiellończyka w namiocie.

Kolejne miejsca będą przydzielane według zasady podanej powyżej, czyli ilość poprawnych odpowiedzi i czas przejazdu. Pomiar czasu jest dokonywany przez organizatora zegarkiem ręcznym.

Proszę pamiętać o posiadaniu długopisu. Długość trasy Alleycata to około 15 km.

11.
Nieznajomość niniejszego regulaminu nie stanowi podstawy do złożenia protestu, ani nie zwalnia od obowiązku jego przestrzegania.

12.
Organizatorem imprezy jest Prezydent Miasta Elbląg we współpracy z firmą Ergo Hestia.

13.
Wszelkie wątpliwości, skargi, wnioski i zażalenia rozstrzyga ostatecznie organizator w dniu imprezy.

14.
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania imprezy bez podawania przyczyn.

http://marecki.home.pl ; http://marecky.bikestats.pl/
05-09-2011 18:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
agniecha Offline
terrenówka
Elita

Liczba postów: 529
RE: ELBLĄSKI ALLEYCAT
prezydent zaprasza.... długość 15 km..... nagrody dla uczestników.......... już widze tłumy.... :|
Nie wiem czy pojadę tak masową imprezę.........

Koniem, rowerem, butem, lasem Smile
06-09-2011 0:34
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
maniek Offline
Red Bull X-Fighters
Liczba postów: 138
to ja się na wszelki wypadek zgłoszę ;P

[Obrazek: u13009y2012v3.gif]
06-09-2011 10:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marcin_S Offline
Turysta Odwrócony
Liczba postów: 421
(06-09-2011 0:34)agniecha napisał(a):  prezydent zaprasza.... długość 15 km..... nagrody dla uczestników.......... już widze tłumy.... :|

Jacy Wy jesteście dziwni ... harpagan też jest masowy tylko dla specyficznego targetu, wyścigi XC i Maratony MTB też są imprezą masową dla specyficznego targetu, tak samo orientacyjny rekreacyjno turystyczny wyścig pod tytułem Elbląski Alleycat jest dla mas ... a że wypłynął ze środowiska hermetycznego ... cóż ktoś się postarał, żeby się bardziej upublicznił. Chyba, że Wam kochani wyjadacze (Elito) zależy na kiszeniu się we własnym sosie to wtedy tematu nie ma. Tylko mi tu o klimacie nie piszcie, jak chcecie klimatu to sobie ognisko zróbcie Smile z kiełbaskami.

Pozdrower.

[Obrazek: u11592y2012v3.gif]
06-09-2011 16:59
Mod Offline

Elita

Liczba postów: 246
chyba trafiłeś w sedno.
06-09-2011 17:40
skjaatel Offline

Elita

Liczba postów: 673
Też tak sądzę.

[Obrazek: cyckij.jpg]
06-09-2011 18:25
tomar66 Offline

Liczba postów: 179
(06-09-2011 16:59)Marcin_S napisał(a):  
(06-09-2011 0:34)agniecha napisał(a):  prezydent zaprasza.... długość 15 km..... nagrody dla uczestników.......... już widze tłumy.... :|

Jacy Wy jesteście dziwni ... harpagan też jest masowy tylko dla specyficznego targetu, wyścigi XC i Maratony MTB też są imprezą masową dla specyficznego targetu, tak samo orientacyjny rekreacyjno turystyczny wyścig pod tytułem Elbląski Alleycat jest dla mas ... a że wypłynął ze środowiska hermetycznego ... cóż ktoś się postarał, żeby się bardziej upublicznił. Chyba, że Wam kochani wyjadacze (Elito) zależy na kiszeniu się we własnym sosie to wtedy tematu nie ma. Tylko mi tu o klimacie nie piszcie, jak chcecie klimatu to sobie ognisko zróbcie Smile z kiełbaskami.

Pozdrower.

Nie odpowiadam z zasady na prowokacyjne i lekko obraźliwe publikacje. Tak więc nie odpowiem lecz jeśli ktoś mnie spyta to odpowiem że:

Po pierwsze nie jesteśmy (uczestnicy AlleyCat'ów) środowiskiem hermetycznym.
Po drugie nie raz EINO było upubliczniane i generalnie nie było przeszkód, by wystartowało wiecej osób niż 20.
Po trzecie nie jestem wyjadaczem a jeśli już, to za takiego się nie uważam i nie zaliczam się do jakiejkolwiek "Elity"( słowo to pasuje bardziej do Władzy)
Po czwarte nie wiem jak rozumieć "kiszenie się we własnym sosie". Mam wielu dobrych kolegow, o koleżankach nie wspominając, wśród rowerzystów elbląskich i słowo "kiszenie" brzmi cokolwiek obraźliwie.
Po piąte kpina z ognisk, kiełbasy i klimatów- nie na miejscu, nie na poziomie.
Po szóste - wybaczam- młody wiek, nieprzemyślane dywagacje. Cóż Wy niepełnotrzydziestoletni rządzicie się swoimi prawami...
PS
Nie chcę być specyficznym targetem cokolwiek to znaczy
06-09-2011 20:45
Darecki_EB Offline
Rower sam się nie zajeździ. Pomóż mu!
Super Moderatorzy

Liczba postów: 321
Chciałbym nam wszystkim zaproponować troszkę uspokojenia, o Czcigodni Smile
Poczekajmy do Alleycata, bo klimat w temacie zaczyna przypominać dyskusje z naszej pewnej elbląskiej strony o życiu miasta. Nie ma co negować tego, co jeszcze nie nastało, ewentualnie zgłośmy swoje uwagi po fakcie.
"Celem imprezy jest możliwość rowerowej zabawy połączonej ze sprawdzeniem znajomości topografii miasta oraz spędzenie czasu na świeżym powietrzu.". Tak brzmi pierwszy punkt regulaminu, który zawarty jest praktycznie każdorazowo przed imprezą. Jak dla mnie, nie ma żadnego znaczenia, pod czyim szyldem ten event będzie miał miejsce, byleby nie ingerował w ogólną "koncepcję" naszej imprezy - bo to MY ją tworzymy i MY ją robimy dla wszystkich. Ponarzekać możemy ewentualnie po fakcie.
Zapisywać się!

[Obrazek: moderatorzy.jpg]
[Obrazek: testowano.gif]
Galerie 2010-2012
bikestats.pl
06-09-2011 21:35
Marcin_S Offline
Turysta Odwrócony
Liczba postów: 421
(06-09-2011 20:45)tomar66 napisał(a):  Nie odpowiadam z zasady na prowokacyjne i lekko obraźliwe publikacje. Tak więc nie odpowiem lecz ...
... i tu po "lecz" następuje odpowiedź Big Grin

Więcej luzu zalecam, ale rozumiem, że w pewnym wieku luz zaczyna być problemem, jak już mamy sobie metryczkami rzucać w twarz. Zrobiliście z Dareckim_ESR szum o ciul wie co i teraz kota ogonem wywracamy. Jakie to "polskie", sorry ale dla mnie takie dywagacje sensu nie mają, ale grzecznie podziękuję za dalszą dyskusję zanim sięgnie bruku ... Bo mimo młodego wieku kulturalny ze mnie człowiek i nie mam problemu z patronatem nad imprezą, niech nawet wielmożny hrabia Poniatowski nad nią patronat obejmie Smile Ja i tak nie startuję w tymże rekreacyjnym wyścigu, bo jestem z innego targetu. Uważam, że inną imprezą rowerową się Pan Prezydent powinien zająć ale skoro zajął się tą przy z całą pewnością wydatnej akcji promocyjnej Mareckiego to dobrze i niech tak jest. Skoro masz problem z komercjalizacją tej imprezy i przybliżeniem jej "masom" to znaczy żeś hermetyczny i się kisisz ... faktów się niestety nie oszuka ale zaprzeczać można, choć to dziecinne i infantylne ...

Pozdrower.

[Obrazek: u11592y2012v3.gif]
06-09-2011 22:08
kbialy2002 Offline
Apokalipsa
Specgrupa

Liczba postów: 763
Ja mam takie wrażenie że impreza stanie się nieco populistyczna. Nie będzie polegała na HARDCORZ po mieście tylko na niesamowicie dokładnym przestrzeganiu przepisów drogowych i to ją zgubi....

No i kiedy na takiej imprezie - spokojnie usiąść i wypić NAPÓJ BOGÓW....

Idea Moje Galerie Picasa Idea
Galeria 2012 (Nowa)
Galeria 2009-2012
Galeria 2006-2009
Bike-Blog - Bikestats
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2011 7:14 przez kbialy2002.)
07-09-2011 7:02
Darecki ESR Offline
VIP
Elita

Liczba postów: 738
Do TOMARA
Tomar daj spokój. Jak sam widzisz co jakiś czas pojawia się na Forum jakieś ono co to próbuje odreagować stres.
Odreagowanie ono może mieć różne podstawy, a ten gość ma jak widać dwa bidony.

Do Marcina_S
(tekst skrócony)
Zapytam grzecznie czy ty mistrzu masz jakieś kompleksy lub w jakiś specyficzny sposób jesteś niepełnosprytny ?
Pojechałeś nieświadomie gościu po bandzie wymieniając w maraźmie moją skromną osobę na dodatek ubierając to w "ukiszenie". Z przykroscią stwierdzam, że już cię nie lubię nawet za to, że masz te dwa bidony.
Jak nic niedługo rzucisz zapewne hasło by postawić jakiś pomnik ku czci z palcem w roli przewodniej.
(koniec tekstu skróconego)

Zupełnie nie rozumiem dlaczego organizator nie nazywa tego oficjalnie XV EINO. Postaram się jednak wystartować.

Darecki ESR - http://www.bikerelblag.hg.pl
07-09-2011 7:30
skjaatel Offline

Elita

No to mamy starcie pokoleń Big Grin

07-09-2011 9:05
agniecha Offline
terrenówka
Elita

Liczba postów: 529
nie chodzi o to, żeby sie kisić. Każdy może sobie wybrać to co lubi i mu odpowiada.

Są imprezy masowe, które maja swój określony cel. Są i imprezy bardziej towarzyskie, o których wiedzą ci co mają się dowiedzieć i inni szczęśliwcy. Fajne jest to, że za punktami lata nie setka ludzi, że mozna się rozpoznać, a na mecie napić się izotonika z przyjaciółmi, przegryźć kiełbaskę itp. Moje jest EINO październikowe, planowałam afterek na działce, ale jesli impreza pójdzie w media, to niestety imprezka działkowa odpadnie.

Koniem, rowerem, butem, lasem Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2011 9:14 przez agniecha.)
07-09-2011 9:13
Aga Offline
велосипедист
Liczba postów: 218
Agniecha, ja mimo ogólnoelbląskiej akcji informacyjnej o naszym Alleycacie nie spodziewam się tłumów jakichś straszliwych...
Może się pojawi parę nowych twarzy, zresztą to juz niedługo będzie wiedział Marecki widząc listę startową.
Inną kwestią jest, że może się okazać, że choć lista będzie długa (wszak wysłanie maila to kwestia chwili), to na starcie stanie ta sama co zawsze ekipa +/- parę osób (bo to deszcz/wiatr ze wschodu a nie z południa/trąba powietrzna/jakiś dobry film w TV o tej porze/itp.- wszystko może zniechęcić)i objeżdżanie Elblaga i afterparty spędzimy (zapisałam się bowiem) w tym samym elitarnym towarzystwie Big Grin
A o tym kogo i w jaki sposób poinformujesz o XVI Alleycacie będzie tylko Twoją decyzją.
Zatem jak słusznie napisał Darecki_EB- zapisywać się (a dodam jeszcze od siebie- i wystartować Smile )

Goniąc za Modem
07-09-2011 9:28
skjaatel Offline

Elita

Przecież możesz porozsyłać zaproszenia swoim znajomym. Nie rozumiem idei ograniczania dostępu do Alleycat'a osobom spoza wąskiego grona forum.

07-09-2011 9:30
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości