Odpowiedz 
Elbląg -> Rębiechowo.... -> ...Kartuzy
Aga Offline
велосипедист
Liczba postów: 218
Elbląg -> Rębiechowo.... -> ...Kartuzy
Hej,
Czy ktoś z was zna może bezbolesną trasę przejazdu przez Gdańsk aby dojechać do Rębiechowa?
Największą bolączką jest ulica Słowackiego w Gdańsku, wolelibyśmy ją ominąć.
Z Rębiechowa bierzemy kierunek na Kartuzy, ale z tym powinniśmy poradzić sobie sami Wink

Goniąc za Modem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2011 7:21 przez Aga.)
08-08-2011 22:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ruferzyk Offline

Liczba postów: 2
RE: Elbląg -> Rębiechowo.... -> ...Kartuzy
Nie wiem, którędy do Gdańska wjeżdżacie ale od Głównego do Wrzeszcza polecam ścieżki rowerowe. Następnie jest parę opcji. Możecie Jaśkową Doliną wjechać na Morenę i potem pojechać przez Matemblewo, mniej więcej tak: Opcja nr 1

Opcja nr 2, która prowadzi przez stary nasyp kolejowy, trochę dalej od rembiechowa niż poprzednia opcja. Link nr2

Można oczywiście jechać lasem przy jaśkowej dolinie, jednak trudno mi będzie wyjaśnić dokładny przebieg trasy.

Pozdrawiam mam nadzieję że się przydałem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2011 13:32 przez ruferzyk.)
09-08-2011 13:27
Aga Offline
велосипедист
Sprawdzimy to sobie wieczorem na Bikemapie (w pracy nie działa Sad ),ale wydaje się to rozsądną trasą.
Dzięki wielkie, zdamy relację jak było (a jedziemy do Kartuz w sobotę, po drodze zgarniając z PKP Rębiechowo koleżankę)

Goniąc za Modem
09-08-2011 14:43
Aga Offline
велосипедист
No tośmy pojechali i wróciliSmile
Ruferzyk, wybraliśmy Opcję nr 1 i wyjechaliśmy zaraz przy IKEI, trasa świetna, idealna żeby na podjeździe na Kruczkowskiego wypluć płuca i zgubić jakiś element roweru na schodkach na Rakoczego Wink
Niestety żadna mapa nie raczyła nas poinformować, że Słowackiego przed lotniskiem jest w przebudowie, a na wysokości lotniska zmieniła się w plac budowy drugiego z gdańskich terminali. Więc jechaliśmy przez łąki i pola, obserwując brzuch lądujących samolotów.
Ale dotarliśmy cali i zdrowi, nawet i susiSmile (choć informacje pogodowe napływające z Kartuz były niezbyt fajne)
Marecki, podejrzałam u Ciebie na bikestacie opis trasy omijającej DK7. Z Sobieszewa pomknęliśmy do Przejazdowa a dalej jechaliśmy wzdłuż Motławy nie przejmując się zupełnie zakazami ruchu na wałach, bo trwa przecież budowa obwodnicy południowej...no ale kto by się zakazami przejmował, prawdaż? Wink Wyjechaliśmy pod budowanym wciąż jeszcze wiaduktem. Cel osiągnęliśmyBig Grin
Za obie "trasowe" rady serdecznie dziękujemy
Aga i Kuba "Mod"

Goniąc za Modem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2011 9:58 przez Aga.)
14-08-2011 10:09
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości