Odpowiedz 
WYCIECZKA ROWEROWA-UJŚCIA WISŁY
MARECKI Offline
VIP
Elita

Liczba postów: 1,007
WYCIECZKA ROWEROWA-UJŚCIA WISŁY
Założenia wycieczki:
Lato nieubłaganie zbliża się ku końcowi i nasza kolejna wycieczka będzie ostatnią o tej porze roku. Aby pozostać w wakacyjnym klimacie odwiedzimy znajdującą się nad morzem Wyspę Sobieszewską, gdzie może uda nam jeszcze zanurzyć w Bałtyku, a na pewno zobaczymy:

– rezerwat przyrody ,,Mewia Łacha’’

– jeziora Karaś i Ptasi Raj

– zielony szlak terenowy na Wyspie Sobieszewskiej

Trasa:

ELBLĄG-Kępki-Marzęcino-Tujsk-Szkarpawa-Żuławki-Drewnica-Mikoszewo-Wyspa Sobieszewska szlak zielony-GDAŃSK

Z Gdańska wrócimy PKP PR: Gdańsk 17.14-Elbląg 18.55 Cena biletu + rower 20 zł.

Uczestnicy:
Zapraszam WYŁĄCZNIE osoby pełnoletnie lub małoletnie w towarzystwie rodziców lub opiekunów. Udział w wycieczce jest bezpłatny i każdy jedzie na własną odpowiedzialność. Serdecznie zapraszam płeć piękną.

Długość całej trasy to około 100 km. Poruszać się będziemy głównie bocznymi drogami asfaltowymi, aby uniknąć wzmożonego ruchu samochodowego. Tempo wycieczki będzie wakacyjne, nie przekraczające 20 km/h.

Poza różnej jakości asfaltem zapoznamy się z 10 km odcinkiem pieszego szlaku nadmorskiego E-9, także przydadzą się rowery z działającą amortyzacją. Trasa wycieczki nadaje się zarówno dla rowerów trekingowych, jak i oczywiście MTB. Przewidywane są przerwy na jedzenie i robienie zdjęć.

Należy mieć ze sobą podstawowe akcesoria rowerowe tj. dętkę, pompkę, klucze. Szczególnie zalecam także założenie kasku na głowę. Zabierzcie też stroje kąpielowe i kąpielówki. Jedziemy bez względu na pogodę.

Zbiórka na Placu Słowiańskim w niedzielę 19 września o godzinie 8.00

Zapraszam do wspólnego rowerowania Smile Pozdrower.

http://marecki.home.pl ; http://marecky.bikestats.pl/
03-09-2010 4:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bukato Offline
Only Member
Elita

Liczba postów: 885
RE: WYCIECZKA ROWEROWA-UJŚCIA WISŁY
wstepnie sie pisze z ekipa ale my 100 nie pokanamy, nie na jednym przelozeniu wiec sie odlaczymy w polowie drogi
12-09-2010 13:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darecki ESR Offline
VIP
Elita

Liczba postów: 659
Najważniejsza jest CHĘĆ Big Grin

Darecki ESR - http://www.bikerelblag.hg.pl
12-09-2010 18:57
bukato Offline
Only Member
Elita

Chłopacy potrafią narzucić tempo ale nie dadzą rady 100km na bmxie przejechac. 50 to jeszcze spokojnie i tyle przejedziemy. Odłączymy się najwyżej.
12-09-2010 21:41
kbialy2002 Offline
Apokalipsa
Specgrupa

Liczba postów: 686
Powinnyście mieć zawsze jakiś rower uniwersalny oprócz BMX...

Idea Moje Galerie Picasa Idea
Galeria 2009-2011
Galeria 2006-2009
Bike-Blog - Bikestats
13-09-2010 8:54
bukato Offline
Only Member
Elita

nawet jak bedziemy takowe mieli to nie jestesmy przygotowani na tak dalekie trasy
13-09-2010 11:00
kbialy2002 Offline
Apokalipsa
Specgrupa

Jak ja chciałbym się nauczyć tak skakać jak Wy to też musiałbym długo trenować.....

Ps.
Zdjęcia wyjechane Cool

Galeria 2009-2011
Galeria 2006-2009
Bike-Blog - Bikestats
13-09-2010 11:21
MARECKI Offline
VIP
Elita

Liczba postów: 1,007
(13-09-2010 11:00)bukato napisał(a):  nawet jak bedziemy takowe mieli to nie jestesmy przygotowani na tak dalekie trasy

Spokojnym tempem, a tylko takim jeździmy, dacie radę bez trudu. Big Grin

http://marecki.home.pl ; http://marecky.bikestats.pl/
13-09-2010 16:37
bukato Offline
Only Member
Elita

spokojnym tempem jechalismy z wami do stegny wy byliscie w polowie powrotnej drogi a my dopiero dojeżdzalismy choc teraz na tym rajdzie tempo bylo super
13-09-2010 21:31
Darecki ESR Offline
VIP
Elita

Liczba postów: 659
Do Stegny grupa ESR jechała 20 km/h.
Faktem jest, że znalazło się sporo ścigantów co to im "dekle moczu nie trzymają" i walczyli o swoje "mistrzostwo świata" Big Grin

Darecki ESR - http://www.bikerelblag.hg.pl
14-09-2010 7:08
bukato Offline
Only Member
Elita

no ostatni nie bylismy ale trzymalismy sie w ogonie Big Grin
14-09-2010 7:21
Ori Offline

Elita

Liczba postów: 295
Ja też byłam w ogonie Big Grin bo po drodze złapałam dwa kapcie Sad a chłopaki na bmx-ach powiedzieli, że nikogo nie zostawiają i poczekali Rolleyes
14-09-2010 7:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kbialy2002 Offline
Apokalipsa
Specgrupa

No ja spróbuję trochę trochę więcej - mam zamiar wrócić wzdłuż Motławy przez Tczew i Malbork....do Elbląga.
No i trzeba przejść obok rafinerii - Ale to moja osobista sprawa...Rolleyes
Nie naciągam nikogo...Idea

Galeria 2009-2011
Galeria 2006-2009
Bike-Blog - Bikestats
14-09-2010 8:08
fish Online

Liczba postów: 101
Nie ma głupich pociągiem nie wracam bo lubią się zepsuć!(wyprawa 1-ego maja do Kętrzyna ujechaliśmy całe 25km z planowanych 250km)Mój rower jest pewniejszy,co najwyżej kilka dziurawych gum na trasie ale to da się załatać.Radek i ja wracamy z tobą a może jeszcze ktoś się przyłączy?
14-09-2010 17:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darecki_EB Online
Złamaniec rehabilitowany
Super Moderatorzy

Liczba postów: 290
Podobno (od mądrzejszych ode mnie to słyszałem) pociąg zawsze się spóźnia, kiedy wiezie rowerzystów. Trzeba będzie rozważyć powrót na kołach, zobaczymy, jak z pogodą będzie. Te wyjazdy są niezłe, często robią się dodatkowe km na kołach... Kojarzy mi się to z flaszką na męskiej imprezie. Oczywiście, na początku wszyscy przez telefon żonom mówią, że "nieeee... no jasne! Tylko jedna i oczywiście potem wszyscy pójdziemy do domu!" Big Grin
Pozdrawiam!

[Obrazek: testowano.gif]

Galerie 2010-2011
bikestats.pl
14-09-2010 18:50
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości